SAMENWERKINGEN

Wietske Zoethout is o.a. als fluitiste actief in het NNFC. Hiermee geeft zij diverse projecten vorm: Cycle of Art, Eendjes, Gelaarsde kat, etc. Benieuwd met wie Wietske nog meer samenwerkt? Bekijk het hieronder!

Asset 9
Liquirizia

Dwarsfluit-piano duo

Asset 9
Notenvloot

De Notenvloot is een initiatief van vijf musici

Asset 9
Noord Nederlands Fluit Collectief

10 Professionele fluitisten vormen samen het Noord Nederlands Fluit Collectief

Asset 9
Jeugd Cultuurfonds

Dit fonds richt zich op het wegnemen van de financiële drempels voor kinderen in achterstandsposities

Liquirizia

Liquirizia is een dwarsfluit-piano duo dat al een lange tijd ervaring heeft met het spelen bij verschillende gelegenheden. De naam Liquirizia is een link naar onze achternamen: Zoet en Zoethout en  is het Italiaanse woord voor zoethout. Mensen raken met onze muziek maar ook de mensen zoet houden en betoveren met muziek is ons doel.

Wij zijn: Saskia Zoet (piano) en Wietske Zoethout (dwarsfluit). Saskia heeft een bloeiende lespraktijk in Leeuwarden en is als pianodocent verbonden aan Opus 3 in Dokkum. Vele jaren was zij toetseniste  bij de popfolkgroep Om’e Noard.

Saskia en Wietske zijn afgestudeerd aan het conservatorium en hebben beide gespeeld in de begeleidingsband van Joy for People. De afgelopen jaren zijn ze actief geweest in ad hoc bands bij musicals en diverse muzikale projecten. Musiceren met elkaar doen zij al vele jaren. 

Waar Liquirizia speelt

Liquirizia speelt muziek voor een breed publiek
Liquirizia geeft huiskamer concertjes
Liquirizia speelt als achtergrond bij recepties, fairs, maar geeft ook thema concertjes
Liquirizia verzorgt workshops per dagdeel:

  • Coaching van amateur-muzikanten
  • Workshop: kinderliedjes begeleiden
  • Workshop: popsongs begeleiden
  • Coaching in samenspel
  • Workshop: presenteren
  • Workshop: Luister wat ik hoor

Notenvloot

De Notenvloot is een initiatief van vijf musici. Ze laten kinderen kennis maken met 5 verschillende instrumenten. De kinderen van groep 5/6 gaan zelf ontdekken hoe je muziek maakt op accordeon bij Renske Hiemstra, koperen blaasinstrumenten bij Renee van der Veen, dwarsfluit bij Wietske Zoethout, viool bij Marcel Prins en slagwerk bij Sybolt Kamstra.

Na een kort concert, worden de kinderen opgedeeld in groepjes. Ze volgen workshops van 15 minuten, waarbij ze kennis maken met de verschillende instrumenten. Ze gaan ieder instrument beluisteren en zelf proberen! Zo krijgen ze een indruk van de klank en functie van de diverse instrumenten. Lukt het om geluid te krijgen uit een koperen blaasinstrument zoals een trompet, bugel of trombone? Hoe speel je op een accordeon, hoe houd je een viool of dwarsfluit vast en hoe speel je een beat op het slagwerk?

Dit project staat in het Kunstmenu in de Gemeente Leeuwarden en wordt geïnitieerd door Kunstkade

Wil je hier meer over weten en misschien het op een dag op school hebben, neem dan contact met me op : www.notenvloot.nl

_DSC6139

Noord Nederlands Fluit Collectief

Wij, 10 professionele fluitisten, vormen samen het Noord Nederlands Fluit Collectief.

Wij hebben als stichting NNFC het doel om de fluit te promoten en bevorderen door het realiseren van muzikale, kunstzinnige, educatieve en multidisciplinaire voorstellingen, concerten, workshops en andere activiteiten voor alle leeftijdscategorieën in Noord-Nederland en daarbuiten.

_DSC6139

Jeugdcultuurfonds

Het Jeugdcultuurfonds wil dat alle kinderen in Nederland zich kunnen ontwikkelen in minstens één kunstdiscipline. Het fonds richt zich op het wegnemen van de financiële drempels voor kinderen in achterstandsposities. De overheid stelt geld ter beschikking aan gemeenten om armoede in ons land te bestrijden. Een deel van dit geld wordt gebruikt om arme kinderen mee te laten doen en muziek- of danslessen te laten volgen.

Wat wil het Jeugdcultuurfonds?

Kunst is goed om te doen, voor alle mensen en voor kinderen in het bijzonder.Het Jeugdcultuurfonds wil financiële drempels weghalen om kinderen in achterstandsposities de kans te geven om mee te doen door middel van actieve kunstbeoefening. Het Jeugdcultuurfonds stimuleert daarmee de persoonlijke ontwikkeling van kinderen die in armoede opgroeien. Bovendien draagt het Jeugdcultuurfonds daarmee bij aan een creatieve en innovatieve samenleving.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Contactformulier

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.
Je moet de voorwaarden accepteren.
Vink de captcha aan om te bevestigen dat je geen robot bent.

Zoethout Cultereel Educatief EnZo!

Dirk Boutsstraat 36
8932 CT Leeuwarden
T  06 40172722

E  wzoethout@gmail.com